SYDNEY - Reisverslag uit Sydney, Australië van karinboslooper - WaarBenJij.nu SYDNEY - Reisverslag uit Sydney, Australië van karinboslooper - WaarBenJij.nu

SYDNEY

Blijf op de hoogte en volg

08 Juli 2006 | Australië, Sydney

DAG 1 - Paddington & Bondi Beach

Na een dip afgelopen week had ik een break nodig en dacht: ik ga naar Sydney. Zoek t maar uit met t onderzoek, visum en alle 1001 andere dingen die ik moet regelen hier, ik ga er ff tussenuit. Dus, vlucht geboekt en zit nu heerlijk in Sydney. Vanochtend vroeg vroeg opgehaald en met zonsopgang zat ik al in t viegtuig en om 9 uur al aan een heerlijk ontbijt in Sydney. Mariko is hier op dit moment ook en we zitten in hetzelfde hostel, dat is erg gezellig. Het zonnetje schijnt, de stad is indrukwekkend en heel groot, dus erg valt hier veel te ontdekken. Gelukkig nog vier dagen! Vandaag na een eerste verkenning van het centrum naar Paddington geweest, naar the Paddington Markets. Erg leuk, Paddington is een leuke wijk met schattige huisjes en leuke plekjes om te eten. We hebben heerlijk gelunchd en de middag doorgebracht op Bondi Beach (big surf!). Geniet met volle teugen :)
Nou, ik ga erweer vandoor.. berichtje wordt binnenkort aangevuld, plus foto's!

S Avonds gegeten in Chinatown, om de hoek van het hostel => cheap real chinese food (=geen babi pangang, babi ketjap en fujong hai) We kozen het restaurant uit waar een rij stond, teken dat het goed eten is, en hebben gesmuld met grandma's tofu hotpot, seafood noodles en mangopudding. Daarna naar de haven, voor de Harbour bridge en Opera House at night. Het viel ons al op dat er heel veel mannen in een zeevaartuniform rondliepen en op weg naar de haven raakten we met twee aan de praat. Of nou ja.. we deden een poging want het bleek dat ze uit Mexico kwamen en geen woord Engels konden en ik geen woord Spaans en Mariko's Spaans beperkte zich tot uno, dos, tres, buenos noches. We mochten een kijkje nemen op het schip (lees, nog meer mooie mannen in uniform. Joriek, ik moest wel ff aan je denken. Een boot voor spaanstalige mannen unieke gelegenheid om je Spaans bij te spijkeren ;)

DAG 2: Manly and the Manly Scenic Walk

Zoals in de toeristenboekjes staat geschreven: de haven van Sydney moet je niet missen en als je geen beschikking hebt over een zeiljacht of geen man met zeiljacht aan de haak slaat dan is er een cheap way to see the harbour: the ferry.
Te vergelijken met een tripje Harlingen - Schiermonnikenoog, maar dan door de haven Sydney. Mooi uitzicht op the bridge en operahouse, de zon in je gezicht en de wind door je haren... had van mij wel de hele dag mogen duren. Maar na een half uurtje bereikten we Manly al.
Manly is klein, maar erg gezellig. Geslenderd over de markt en het strand (geen surf, wel surfbootroeiers:) en volgens de ober de allerlekkerste koffie van Manly gedronken met de muziek van een saxofoonquartet (? vier guys met sax) op de achtergrond.
Daarna had ik t plan opgevat om de Manly Scenic Walk te gaan lopen, 10 km langs de haven, door een National Park met mooie views. s Avonds met Mariko in the Spanish Quarter gegeten, een kleine wijk naast Chinatown. Seafoodpaella & Sangria, yamm:)

DAG 3: City Centre

Ben s ochtends met Mariko naar de Rocks gewandeld, het oudste stadsdeel van Sydney met de Harbour Bridge. Een bridgeclimb had me heel gaaf geleken, maar kost 170 bucks. Dus, als alternatief deden wij de Pylon Lookout voor 9 dollar, waarvandaan je ook een heel mooi uitzicht heb. En de security guard gaf ons een gratis tour en liet ons zien waar John Howard, Nicole Kidmann en Kylie Minoque wonen. Na een koffie in the Museum for Contemporary Art ging Mariko naar haar Engelse les en ik naar the Opera House. Ik vond t te mooi weer voor een tour, dus ben door the Botanic Garden gelopen naar Mrs. Macquire Chair, waar je (weer) een leuk uitzicht hebt van de Harbour. In the Botanic Garden zelf was niet veel te zien (t is winter), t was wel afgeladen met hardlopers die zich (bij voorkeur in trainingsgroepen) in t zweet werkten. Verder gelopen naar Woolloomoollo langs het beroemde cafe Harry the Weels met pies (= niet bijzonder), Potts Point (een rijkeluis wijk) en Kings Point (voorheen een wijk met prostituees en drugs). Ik eindigde de dag weer bij the Opera House, waar ik met een glas wijn van de laatste zonnestralen genoot. Wat is t leven toch mooi!
Ik raakte aan de praat met drie Italianen die hun overwinning vierden en dachten dat ik Frans was en het verlies aan t wegdrinken was. Frans of niet, voor ik t wist stond kreeg ik een cocktail in mn handen gedrukt en in rap tempo werden er nieuwe cocktails en shots voor mn neus gezet. En dat op een lege maag... leek me niet zo'n goed idee, maar 'nee' kennen ze hier blijkbaar niet. Mariko kwam na de cursus ook en dronk de cocktails die ik had laten staan en daarna hebben we ons snel uit de voeten gemaakt want die jongens werden dronken en vervelend. (Eenmaal terug in t hostel had ik 12 gemiste oproepen!)

DAG 4 - Blue Mountain

Van Sydney naar Katoomba is met de trein slechts 2 uur en 16 dollar. Katoomba is een klein stadje in the Blue Mountains, en vanaf hier zijn the Three Sisters te zien. En dat staat niet voor niks op the World Heritage List.. wauw! adembenemend mooi!! Na lunch en een sjaal en handschoenen te hebben gekocht (t was er aardig fris en t waaide hard) begon ik aan een tocht langs de cliff en naar beneden in de vallei rondom the three sisters. Met m'n nieuwe wandelschoenen en nieuwe wandelsokken, ik was helemaal in m'n element. Zeker een plek om terug te komen!

DAG 5 - Shopping

Het was een beetje bewolkt, dus geen betere dag om te shoppen. Maar had er na een uur al genoeg van, dus ben terug gelopen naar the Rocks wat ik graag beter wilde bekijken. Nice view vanaf Observatory Park en de galerie van Ken Done was ook de moeite waard. Daarna gelunchd met Mariko en weer afscheid genomen, want ik vloog die middag weer terug naar the Coast.
Al met al een paar superdagen gehad!

• 08 Juli 2006 - 10:30

Ariette:

he, klinkt goed. Even er tussen uit als je het nodig hebt: super. Fijne dagen daar, liefs

• 08 Juli 2006 - 13:19

Anne:

paar daagjes sydney... lijkt me prima geregeld :-)! geniet er maar lekker van en ik spreek je snel weer! liefs uit spanje! x anne

• 08 Juli 2006 - 14:45

Dorien:

je hebt helemaal groot gelijk!!!! iedereen gaat immers op vakantie nu...dus jij ook!!!
    dikke kus dorien

• 10 Juli 2006 - 09:26

Jorieke:

haha,dat is ook een manier om spaans te leren!ik heb nu ook iets nieuws bedacht om t sneller te leren:stop met de engelse jongen in hostel en ga telefoonnummers uitwisselen met spanjaarden om spaans te leren...that will work;)

• 10 Juli 2006 - 09:36

Mam:

Kijk uit voor mannen in uniform!!!!

• 11 Juli 2006 - 07:55

Loes:

Want zonder uniform vallen ze vies tegen

• 11 Juli 2006 - 12:25

Mam:

Ha, ha, watjes zijn het en ik kan het weten want ik zat in het leger.

• 14 Juli 2006 - 07:25

Weer Een Berichtje Van Mam:

Heerlijk zo'n weekje er tussenuit en wat een prachtige foto's.
    Nu kun je er weer een tijdje tegen met je onderzoek. Ik hoop dat het nu wat soepeler gaat lopen allemaal en dat je het kunt afronden.
    Voor jou lieverd en voor de Hollandse meiden: er komt weer een pakje met Nederlandse produkten!!!!!!!
    liefs en dikke kus mam