Oranjebitter & Bitterballen
02 Mei 2006 | Australië, Gold Coast
We zijn hier de afgelopen weken erg verwend met een heleboel public holiday day’s. Zo ook vandaag: Anzac Day. Leonie van Uni had een BBQ georganiseed voor al het personeel van Dentistry. Liz pikte mij en Declan rond lunchtijd op van huis om naar Hinzedam te gaan. Hinzedam is een dam (goh!) ongeveer een half uurtje inland vanaf de Coast en een prima plek voor een BBQ. Iedereen bracht z’n eigen drinken en vlees, maar ook iets lekkers voor de hele groep. Ik had een spinach-dip meegebracht, naar het recept van Christy, en dat was een succes! Iedereen vroeg zich af wie toch die lekkere dip had gemaakt. Dus mocht een van jullie binnenkort gaan BBQ-en (ik hoorde dat het aan het eind van deze week 25 graden wordt), hier het recept: 500 gr spinach, 500 gr sour cream, spring vegetable soup package (soort cup a soup voor groentesoep), 3 cloves of garlic, salt/pepper, optional: tbspn of mayonaise. Lekker met stokbrood:)
De hele middag hebben we vooral heel heel veel gegeten en het was een goede gelegenheid iedereen beter leren kennen. Zeer geslaagd!
Uni
Tja... er is niet zoveel te melden over de voortgang van het onderzoek, wat die is er niet (echt). Ik ben nog steeds bezig om het lab goed op te zetten en kan hopelijk deze week beginnen (maar dat roep ik al zes weken, dus heb er niet heel veel vertrouwen in). De planning is nu dat ik een tot twee maanden langer aan de Coast blijf om het onderzoek goed af te ronden (erg vervelend!;) Ik heb afgelopen week de voortgangsrapportage geschreven voor de RUG en inmiddels ingeleverd, en nu fingers crossed dat het goedgekeurd wordt. Ik had Newell gevraagd om een feedback te schrijven voor mijn begeleider in Nederland en de Universiteit, en die was erg positief! Lees.... ====>
Dear Hans,
Karin is about to send you her progress report.
I wanted to tell you how well she has done.
First of all she is a cheerful, knowledgeable and hard working colleague. She has coped with the challenges of jumping into a different culture and community and has made good friends and contributes much to the social and intellectual life of the School - and seemingly outside groups - rowing and other activities. We are pleased to have her as a colleague.
She has made a very positive contribution to helping us, as a brand new medical and dental school, get our new labs finished and equipped, and has become our resident expert in the Ethical Clearance procedures. This she has pursued with determination. Frustrating though these procedures undoubtedly are for us as researchers, I am sure the fundamental ethical issues and the beaurocratic necessities which she has confronted, will be of life-long benefit to her.
Karin has willingly handled the lab procedures herself, and is intelligent as to when to seek advice. Her interpersonal skills are of a high order, as demonstrated by the success she has had in working through the numerous departments of several hospitals and universities.
Things are rolling well now and will do my best to ensure publishable outcomes.
Kind regards,
Newell
Rowing
Ik heb inmiddels een vaste ploeg (met Amy, Amanda en Emily) waarmee ik twee tot drie keer in de week roei. Of althans, dat is ons streven. Afgelopen zaterdagochtend om 7 uur stond er weer een sessie in de Surf gepland, maar eenmaal op het strand bleek dat de golven te ruig waren voor ons onervaren roeiers. Dus we moesten uitwijken naar broadwater, waar we onze techniek konden bijspijkeren. Maar met de stralende zon erbij is het echt geen straf om vroeg je bed uit gaan voor een training! Ik heb inmiddels de theorie afgerond voor de bronze medaille, dat was een kwestie van een werkboek invullen. Verder zwem ik twee ochtenden om te trainen voor de 400 m in 9 min. Na de eerste keer dacht ik: dit haal ik nooit, maar ik zwem inmiddels ruim 500 m in 10 min :) Volgende stap is CPR en reddingzwemmen in praktijk. Het is een hele uitdaging, maar zeker mijn streven om met de bronze medaille op zak naar huis te gaan!
29/04 PJ-party
Zaterdagavond had Emily me uitgenodigd voor een PJ-party bij haar thuis. Ze is mn nieuwe ploeggenootje, zij heeft geruild met Katherine. Amy, Amanda en ik waren erg blij met deze switch, want Katherine was kortgezegd nogal een angsthaas (zelfs op vlakwater) Maar goed, de PJ-party. Dat PJ voor Pyjama’s staat, dat kwartje viel pas zaterdagochtend. Dus in plaats van een mooie outfit kon ik nu lekker in mn joggingbroek naar het feestje. We waren met 12 meiden en later kwam er nog een jongen binnen. Maar die voelde zich niet zo op z’n plek en droop na een half uurtje weer af (ik geloof dat ie zich iets anders had voorgesteld bij een PJ-party). Wij meiden vermaakten ons prima, lekker dvd-tjes kijken, pizza eten en spelletjes doen (twister enzow). Erg gezellig!
30/04 KONINGINNEDAG
Ja, we zijn de koningin hier in Oz zeker niet vergeten! Zondagmiddag hadden Aike, Janneke, Emma en Jo een echt oranje-feest georganiseerd. En hoe kan het ook anders, na drie weken strakblauwe lucht regende regende pijpenstralen zondagmiddag (en nu wederom strakblauwe lucht)! In onze oranje outfit ging ik samen met Declan en Lauren naar Surfers paradise; een goede gelegenheid om ze wat Nederlandse cultuur te laten zien:) De geur van bitterballen kwam ons al tegemoet bij binnenkomst en met een oranje welkomstdrankje en Andre Hazes op de achtergrond zat de sfeer er meteen goed in! Toch kon een Australische BBQ ook deze middag niet ontbreken.
En mam, ik had de stroopwafels meegenomen die je had opgestuurd en die waren een succes! En ik heb Ann heel blij gemaakt met de hagelslag, want dat stond al een paar weken ‘vergeten’ in de kast. Ben benieuwd wat voor Hollandse dingen er in het volgende pakje zitten (wat zou een stuk Hollands kaas lekker zijn...maar ja dat komt niet door de controle:( )
01/05 Cruise op Noosa-river
Declan en ik zijn zondagavond nog naar Brissy gegaan, omdat we maandagochtend opgepikt werden voor een cruise op Noosa-river. Aik en Maria hadden een boot gehuurd, met een esky en een BBQ aan boord en we hebben de hele middag rondgecruisd in Noosa. BBQ-en, vissen, zwemmen en lekker relaxen op de boot, prima besteding van weer een public holiday!
Nou, dat was weer een heel verhaal. Ik ga me maar weer eens nuttig maken hier. Mam, ik heb nog steeds geen extra fotoruimte, denk dat je mailtje niet heeft geholpen :(
02 Mei 2006 - 08:04
Tom:
Wat een brief zeg die Newell over je geschreven heeft, kan haast niet beter!! En die bronze medaille gaat je wel lukken. -
02 Mei 2006 - 09:09
Danne:
Hee Karin, dat klonk toch wel mooi die brief!! En wat een leventje meid! Om een 7 uur 's ochtends al een zonnetje zou de trainingen hier ook een stuk draaglijker maken :)
Veel succes en ik mail je deze week nog even!
Dikke kus Danne -
02 Mei 2006 - 13:21
Mandy&Niels:
Had ik al gezegd dat ik jaloers ben op m'n nichtje???Hmmmmm.....Geweldig Ka!!
Dikke knuffel en ben blij dat je zo geniet!!! -
02 Mei 2006 - 14:25
Mam:
Het volgende pakketje komt er weer aan, maar het is moeilijk om steeds weer origineel te blijven. Heeft iemand misschien ideeën?
Zoveel echte Hollandse produkten zijn er nou ook weer niet.
Volgende keer gaat er gewoon een lekker stuk jonge kaas mee, hoor. Als het goed verpakt is kan het volgens mij wel. En anders is de douane blij waarschijnlijk heel blij mee.
Meisje wat een fantastische brief, ben heel trots op je.
Heel veel liefs en dikke knuffels -
05 Mei 2006 - 12:11
Dorien:
Heeeyyy karin,
Wat heerlijk dat je zo lekker druk bezig bent daar!! ben echt jaloers hoor!! en ...je moet bijna jaloers worden op ons hier, nederlanders, de thuisblijvers..want het is hier al drie dagen meer dan 20 graden...echt waar!! maar ja...daar wordt jij vast niet anders van met dat heerlijke weer elke dag maar weer!!! nou meid, dikke kus
Doortje -
07 Mei 2006 - 11:15
Mam:
Fotoruimte is vanaf 7 mei beschikbaar, dus dan kan iedereen eindelijk die prachtige gespierde surfboys bewonderen. liefs mam